Kirsi Saarikettu tarttuu innolla haasteisiin Wiseolla

Kirsi Saarikettu on Wiseon uusi taloushallinnon asiantuntija. Pitkän uran taloushallinnossa tehnyt Saarikettu pääsee työssään kehittämään palkkahallinnon prosesseja ja palkanlaskentaa asiakasyritys Keliberille.

28.11.2022

Kirsi Saarikettu odottaa mielenkiinnolla pääsevänsä seuraamaan Keliberin kaltaisen yrityksen kasvua ja kehittymistä.
Kirsi Saarikettu odottaa mielenkiinnolla pääsevänsä seuraamaan Keliberin kaltaisen yrityksen kasvua ja kehittymistä.

Kaivos- ja akkukemikaaliyhtiö Keliberin henkilöstön kasvaessa, myös palkkahallinnon prosessien vaatimukset kasvavat. Tätä haastetta varten Wiseo ja Keliber avasivat yhteisen rekryn löytääkseen lisää apukäsiä tiimiin.

Rekry onnistui ja Kirsi Saarikettu hyppäsi taloushallinnon asiantuntijan saappaisiin marraskuussa.

– Wiseon työtarjous kiinnosti minua heti! Avoimessa työpaikassa houkutti mahdollisuus seurata läheltä ison yrityksen kasvua ja kehittymistä, Saarikettu kertoo innoissaan.

Saarikettu on mukana rakentamassa Keliberin palkka- ja henkilöstöhallinnon prosesseja ja huolehtii työntekijöiden palkanmaksusta. Palkkahallinnon töihin kuuluu myös viranomaisilmoitusten ja tulorekisteri-ilmoitusten tekoa, sekä palkka-aineistojen toimitus kirjanpitoon.

Keliberille työskentelyn ohessa Saarikettu tekee palkanlaskua ja kirjanpitoa myös muille Wiseon asiakasyrityksille.

Hänellä on 15 vuoden kokemus taloushallinnon töistä ja monipuolista osaamista palkkahallinnosta, kirjanpidosta ja reskontrasta. Hän on työskennellyt aiemmin Kaustisella Pro Agrialla ja Kappelin Tilikulmassa.

Saarikettu näkee vahvuutenaan hyvät asiakaspalvelutaidot ja kyvyn ymmärtää yrityksen taloudellista tilannetta laajasti. Työhaastattelussa hän vakuutti Wiseon toimitusjohtaja Marko Lehtosen kokemuksellaan ja osaamisellaan, mutta ennen kaikkea hyvällä asenteellaan.

– Nämä kaikki kolme asiaa merkitsivät paljon päätöksen teossa. Kirsi on sosiaalinen ihminen ja tässä työssä on tärkeää pystyä työskentelemään ihmisten kanssa, Lehtonen perustelee valintaa.


Yhteistyössä on voimaa


Keliberin litiumhanke on siirtymässä valmisteluvaiheesta rakennusvaiheeseen. Sen seurauksena yrityksen henkilöstömäärä kasvaa vauhdilla seuraavan vuoden aikana. Nykyisen 30 työntekijän tiimi tulee kasvamaan jopa 200 työntekijään.

Työntekijöiden määrän kasvaessa palkanmaksun, työajanseurannan, henkilötietojen ja tietoturvallisuuden on oltava kunnossa ja toimintavarmaa.

– Keliberin palkkahallinnon prosesseja kehitetään hyvissä ajoin, jotta siirtymä onnistuisi mahdollisimman vaivattomasti ja ongelmitta, Saarikettu sanoo.

Saariketun ei tarvitse puurtaa yksin, vaan töitä tehdään porukalla. Lehtonen vannoo tiimityön nimeen, joka on toiminut hyvin Keliberin ja Wiseon välillä.

– Meillä työskentelee 3–5 työntekijää Keliberille ja Keliberillä on saman verran työntekijöitä meille kontaktina. Pidän tiimityöskentelystä, koska kaikkea ei tarvitse yksin tietää ja osata, vaan voi tukeutua tarvittaessa ryhmään, Lehtonen sanoo hymyillen.

Saarikettu työskentelee käytännön tasolla sekä Wiseon ja Keliberin toimipisteissä. Hän asuu Kaustisella, jossa sijaitsee myös Keliberin toimipiste. Lisäksi Saariketun työtä sujuvoittaa etätyömahdollisuus Wiseolla.

Numeroiden parissa työskentely vaatii vastapainoa. Saarikettu viettää vapaa-aikaa perheen kanssa ja myös lenkkeilee ja käy kuntosalilla. Erityisesti ratsastaminen tutulla porukalla katkaisee arjen kiireet mukavasti.

– Ratsastaminen isolla porukalla on kiva sosiaalinen hetki. Ratsastusryhmämme nimi on osuvasti ”Rouvat”, Saarikettu naurahtaa.

PIDITKÖ julkaisusta? JAA SE VERKOSTOSSASI!