Wiseon controller Tobias Sjöberg: ”Ainutlaatuinen mahdollisuus”

Tobias Sjöberg (KTM) aloitti Wiseon palveluksessa controllerina syyskuun alussa. Nousevat yritykset Keliber ja Hycamite hyödyntävät Sjöbergin asiantuntemusta päivittäisessä toiminnassaan.

07.10.2021

Tobias Sjöberg aloitti Wiseon controllerina. Kaivosalan yritys Keliber ja vedyntuotannon pilottilaitos Hycamite ovat Sjöbergin tärkeimmät asiakkuudet.
Tobias Sjöberg aloitti Wiseon controllerina. Kaivosalan yritys Keliber ja vedyntuotannon pilottilaitos Hycamite ovat Sjöbergin tärkeimmät asiakkuudet.

Tobias Sjöberg, 32, on nyt reilun kuukauden ajan tutustunut uuteen työpaikkaansa.

– Tässä alkuvaiheessa olen ensisijaisesti oppinut talon tavoille. Olemme käyneet läpi rutiineja ja prosesseja ja miten Wiseon eri taloushallinto-ohjelmat toimivat, Pietarsaaresta Kokkolaan kesällä muuttanut Sjöberg sanoo.

Sjöberg työskentelee Wiseon controllerina. Tällä hetkellä Sjöbergin työkuva koostuu kahdesta pääasiallisesta asiakkuudesta: kaivosalan yritys Keliber ja vedyntuotannon pilottilaitos Hycamite täyttävät miehen työviikon. Työkuva on laaja.

– Osakeantien rekisteröintiä, verohallintoa, kuukausiraportteja johdolle, Sjöberg luettelee ja jatkaa

– Neljännesvuosikatsauksia ja konsernitilinpäätöksiä – samankaltaisia asioita, joista minulla on paljon kokemusta jo ennestään.

”Uudenlainen ajattelutapa”


Wiseon toimitusjohtaja Marko Lehtonen näkee, että toimintamalli, jossa Keliberin ja Hycamiten kaltaiset nousevat yritykset kääntyvät Wiseon puoleen saadakseen erityisosaamista, hyödyttää kaikkia osapuolia.

– Tämä on uudenlainen ajattelutapa, jossa on paljon hienoja elementtejä. Kaikki saavat maksimoida omaa ydinosaamistaan, ja se nostaa samalla tehokkuutta. Kenenkään ei tarvitse osata kaikkea yksin, vaan tehdään tiiminä työtä, Lehtonen sanoo.

Sjöberg on samoilla linjoilla.

– Yhä useampi yritys toimii tällä tavalla, eli ne ulkoistavat taloustoimintansa, ja vapauttavat siten resursseja muuhun toimintaan. Olen tottunut tekemään työtä tällä tavalla. Tällä alalla pitää sopeutua siihen, että on niin sanotusti kyettävä istumaan monella eri tuolilla samaan aikaan, Sjöberg sanoo.

Tobias Sjöberg pääsee työssään vaikuttaman kahden nuoren yrityksen talouden rakenteisiin.
Tobias Sjöberg pääsee työssään vaikuttaman kahden nuoren yrityksen talouden rakenteisiin.

Vaasan ja Pietarsaaren kautta Kokkolaan


Kokkolaan Tobias Sjöberg muutti avovaimonsa kanssa naapurikaupunki Pietarsaaresta. Lapsuutensa Sjöberg vietti kaupunkien puolessa välissä – Kokkolan Öjan kylässä.

– Olimme yhdessä avovaimoni kanssa jo päättäneet, että haluamme muuttaa Kokkolaan. Työ Pietarsaaressa olisi kuitenkin tarkoittanut autossa istumista noin 90 minuuttia per päivä, joten katselin samalla muuton varmistuttua mitä vaihtoehtoja Kokkolassa oli.

Ajoitus oli täydellinen: samoihin aikoihin tuli nimittäin hakuun paikka Wiseon controllerina. Sjöbergin nimi nousi ensimmäisenä esiin Wiseon ja Keliberin yhteisen rekrytointiprosessin päätteeksi.

Sjöberg valmistui Vaasan ruotsinkielisestä kauppakorkeakoulusta kauppatieteen maisteriksi vuonna 2014. Sen jälkeen seurasi vajaan seitsemän vuoden työura Pietarsaaressa. Ensin monta vuotta Ernst & Youngin palveluksessa, jonka jälkeen oli edessä lyhyempi pesti venealan yrityksen Nautorin tilinpitäjänä.

Nyt Wiseo on kuitenkin työnantajana Wiseo, jonka kautta Sjöberg pääsee läheltä seuraamaan kahden nuoren, mutta kovaa vauhtia kasvavan yrityksen toimintaa.

– Tämä on erittäin mielenkiintoinen kokonaisuus. Näin finanssimaailman ihmisenä näen tämän ainutlaatuisena mahdollisuutena Suomessa – pääsen varhaisessa vaiheessa vaikuttamaan kahden erittäin potentiaalisen yrityksen talouden rakenteisiin.

PIDITKÖ julkaisusta? JAA SE VERKOSTOSSASI!